Menu Luk

BAG OM TIDENS SAMLING

BAG OM TIDENS SAMLING

Tidens Samlings grundlægger Annette Hage var fascineret af gamle ting og begyndte i 60’erne at samle på vores allesammens historie og rødder, mens andre havde travlt med at smide ud. Samleobjekterne var for andre ubetydelige hverdagsting, men for Annette fortalte de mere interessante historier end dem, som hun kunne læse i historiebøgerne.

Annette Hages voksende samling fik hende i 1968 til at åbne en blanding af en butik og et udstillingssted, som hun kaldte BAZAR XLI. Herfra udlejede og solgte hun brugsting og beklædning fra starten af 1900-tallet. Blandt andet blev der leveret tøj og rekvisitter til en række historiske danske film.

I starten af 1990’erne mente Annette Hage, at det var tid til at opstarte et nyt projekt. Hun var glad for sin butik, men også lidt for glad for sin store samling. I bund og grund ville hun helst ikke sælge ud af den. Hun havde længe haft en drøm om at oprette et museum, hvor hun kunne vise sin samling frem og derigennem lave et sted, hvor man kunne genopleve den nære fortid. Stedet døbte hun Tidens Samling, og museet åbnede for de første gæster i 1992.

Annettes hensigt var at skabe stemninger fra de forskellige årtier og anskueliggøre udviklingen i det 20. århundrede. Hendes ønske gik i opfyldelse, og danskerne fik et sted, hvor de kan mindes den nære fortid. Sideløbende med museet blev Bazar XLI nu en udlejningsbutik. Da butikken lukkede i 2006, overtog Tidens Samling udlejningen af beklædning og effekter til film og tv-produktioner.

Den dag i dag er Tidens Samling stadig baseret på Annette Hages private samling, der sammen med museet er gået i arv til hendes datter Cæcilie Ning Hage. Cæcilie har siden 2004 været museumsdirektør ved Tidens Samling og har ført museet videre i samme ånd som sin mor.

Tidens Samling anvender cookies til at huske dine præferencer og generere statistik over brugen af hjemmesiden. Ved at trykke GODKEND accepterer du vores brug af cookies.