Menu Luk

FOR BLINDE OG SVAGSYNEDE

FOR BLINDE OG SVAGSYNEDE

Tidens Samling er også et kulturtilbud for blinde og svagsynede gæster. Med projektet ”Mærk tiden – hør historien” har vi øget tilgængeligheden på museet for at give alle mulighed for at opleve kultur og den nære fortid på egne betingelser.

GRATIS LEJE AF AUDIOGUIDES

I hver stue er der mulighed for at høre tre fortællinger i museets audioguides:

  • En generel fortælling om det årti, som stuen repræsenterer.
  • En dagbogsfortælling fra årtiet.
  • En beskrivelse af stilart og indretning, der guider gæsten rundt i stuen.
Kulturtilbud for blinde, museum for blinde og svagsynede, ledelinjer, audioguides, hands-on museum, Tidens Samling, museum for klæder, form og bolig i det 20. århundrede, Farvergården, Kulturmaskinen, Brandts Klædefabrik, Odense

LEDELINJER

Ledelinjer leder den blinde/svagsynede gæst rundt i den permanente udstilling. Midt ud for hver af udstillingens stuer findes et opmærksomhedsfelt. Her er det muligt at aktivere en audioguide med dansk tale.

Læs mere om “Mærk tiden – Hør Historien” i brochuren (åbner i pdf).

Tidens Samling, museum for blinde og svagsynede, Odense Handicappris 2015 for projektet mærk tiden - hør historien, audioguides, ledelinjer, Odense

TIDENS SAMLING MODTOG ODENSE HANDICAPPRIS I 2015

Tidens Samling modtog d. 3. december 2015 årets handicappris for projektet “Mærk Tiden – hør historien”, der giver blinde og svagsynede mulighed for at opleve fortiden.

Projektet er udviklet i samarbejde med en følgegruppe af synshandicappede for at skabe et kulturtilbud specielt henvendt til blinde og svagsynede. Følbare ledelinjer på gulvet, audioguides i udstillingen og mulighed for at tage førerhunde med ind på museet gør, at blinde og svagsynede kan besøge museet uden ledsager.

Det var en både stolt og ydmyg museumsdirektør, der modtog Odense Handicapråd og Odense kommunes Handicappris ’15. Juryens begrundelse for dette valg lød blandt andet: “Indsatsen udmærker sig ved at være sjældent set på danske museer. Juryen vil med prisen anerkende det store arbejde og samtidig opfordre til, at arbejdet for byens handicappede fortsætter, så vi også i fremtiden ser lignende vigtige indsatser til gavn for handicappede borgere. Indsatsen fra Tidens Samling er en indsats som i den grad inkluderer handicappede i byens fritids- og kulturliv og giver dem muligheden for at få en god kulturoplevelse.”

Tidens Samling har også fået ros for projektet af blandt andre formanden for Dansk Blindesamfund Fyn, Keld Nielsen, der har udråbt Tidens Samling til, uofficielt, at være Danmarks bedste museum for blinde.

Museet takker varmt for den fine pris og alle dem, der har været med til at gennemføre projektet.

Tidens Samling anvender cookies til at huske dine præferencer og generere statistik over brugen af hjemmesiden. Ved at trykke GODKEND accepterer du vores brug af cookies.