Menu Luk

for skoler

FOR SKOLER

På Tidens Samling bliver det faglige stof håndgribeligt og nærværende.

DET MAN GØR, HUSKER MAN

Tidens Samling tilbyder en anderledes vinkel på det faglige stof. I den permanente udstilling kan eleverne opleve danskernes 20. århundrede på helt nært hold, når de må sætte sig i møblerne, røre ved effekterne, bladre i bøgerne og prøve tøjet.

Museet har besøg af elever i alle aldre – fra de yngste folkeskoleklasser til de ældre klasser på ungdomsuddannelserne. På Tidens Samling arbejder vi altid på at gøre besøget så interessant og inspirerende som muligt. Et besøg har relevans for flere forskellige fag, f.eks. dansk, historie, samfundsfag, kulturforståelse, mediefag og design.

Dreng udklædt som gammel mand i jakkesæt med stok og briller på museet Tidens Samlings museum for klæder, form og bolig i det 20. århundrede, Odense, sjov for børn, udklædning, kultur, nostalgi

SÆRPRISER FOR SKOLER

ENTRÉ

ENTRÉ

Elev 6-17 år uden omvisning

Elev 6-17 år med omvisning

Studerende med studiekort

Elev 6-17 år uden omvisning: 30 kr.

Elev 6-17 år med omvisning: 20 kr.

Studerende med studiekort: 50 kr.

SÆR

SÆR

SÆR

30 kr.

20 kr.

50 kr.

OMVISNING I DET 20. ÅRHUNDREDE

Museet tilbyder omvisning i den permanente udstilling omhandlende perioden fra 1900-1990’erne. Med en omvisning kan skoleklasser få en  generel introduktion til det 20. århundrede. Der differentieres efter klassetrin.

En omvisning på museet giver en alsidig og anderledes tilgang til undervisningen, hvor eleverne kommer helt tæt på historien. På sin egen unikke måde bygger Tidens Samling bro mellem fortid, nutid og fremtid. På turen bevæger vi os gennem de ni stuer, der med deres originale interiør fra 1900 til 1990’erne giver et indblik i danskernes liv i det 20. århundrede. Der er plads til undren, spørgsmål og dialog undervejs.

En omvisning skal reserveres på forhånd på tlf. 6591 1942 eller mail ts@tidenssamling.dk. 

Omvisninger kan reserveres indenfor tidsrummet kl. 9-15.

Pige ved skrivebord i Tidens Samlings 1970'er-stue, besøg i 70'erne med 70'er-tøj, skrivemaskine, patchwork, røde træsko, kvindekamp på musum for klæder, form og bolig i det 20. århundrede, kultur for skoler i Odense

OMVISNING

0.-10. klasse

Ungdomsuddannelser mm.

0.-10. klasse: 350 kr.

Ungdomsuddannelser mm.: 450 kr.

Udover prisen for selve omvisningen betales der en reduceret entrépris pr. elev – læs mere under ovenstående afsnit ‘Særpriser for skoler’.

En omvisning varer ca. 1 time.
Vi anbefaler max. 25 deltagere på en omvisning, så alle kan få mest muligt ud af oplevelsen.

SÆR

350 kr.

450 kr.

PRAKTISKE INFORMATIONER VED BESØGET

OM TIDENS SAMLING

I den permanente udstilling er det tilladt at røre ved tingene. I særudstillingerne er derimod ikke tilladt at røre ved de udstillede genstande. Bagerst i museet er der tøj, sko og accessories, som kan bruges til udklædning. Vi anbefaler derfor, at klassen har god tid til et besøg.

Bemærk: Af hensyn til museets størrelse, beder vi om at I melder jeres besøg på forhånd på tlf. 6591 1942 eller mail ts@tidenssamling.dk.

MUSEETS FORVENTNINGER TIL LÆRERE OG ELEVER

For at få den bedst mulige oplevelse på Tidens Samling er her nogle få regler, vi beder jer overholde under besøget på museet:

  • Vis hensyn til hinanden og museets øvrige gæster
  • Det forventes, at læreren/underviseren/lederen følger med rundt på museet
  • Det er lærerens/underviserens/lederens ansvar, at reglerne overholdes

GARDEROBE

Ved indgangen er der garderobe, hvor det er muligt at hænge jeres overtøj. Her er også aflåselige garderobebokse, så værdigenstande kan låses inde. Da antallet af bokse er begrænset, henstiller vi til jer, at boksene deles af flere elever. Større tasker og rygsække skal afleveres i garderoben.

VED OMVISNING

Ved omvisning møder omviseren jer ved museets indgang, hvor I kan hænge jeres overtøj.  Herfra begynder en lille times rundtur i den permanente udstilling.

TOILETTER

I museet findes 2 toiletter ved museumsbutikken.
Handicaptoilet findes i Kulturmaskinens stueetage.

MADPAKKER

Medbragt mad og drikke må desværre ikke nydes på museet eller i Kulturmaskinen.

UNDERVISNINGSMATERIALER

Tidens Samlings Skoletjeneste udvikler løbende undervisningsmaterialer tilpasset forskellige årgange og fag, der gratis kan downloades og bruges af undervisere.

Opgaverne tager udgangspunkt i Tidens Samlings permanente udstilling, og er både til før, under og efter besøget på Tidens Samling.

Undervisningsmaterialer samt inspiration til undervisningsforløb kan hentes her.

Pige besøger Tidens Samlings 1950'er stue, hun taler i drejeskivetelefonen fra 50'erne på museet Tidens Samling, museum for klæder, form og bolig i det 20. århundrede, kultur i Odense
Modelbillede af dreng og pige i Tidens Samlings 1900-stue iført lang sort kjole og matrostøj. Børnene spiller klaver, pigen lærer drengen at spille på Tidens Samling, museum for klæder form og bolig i det 20. århundrede