Søg
Close this search box.

Særudstilling 2024

den lille sorte – kjole

Den franske designeren Coco Chanel revolutionerede i 1926 modeverdenen, da magasinet US Vogue publicerede hendes kontroversielle design på forsiden – en lille sort kjole.

Et modeikon
Tidligere var den enkle sorte kjole forbeholdt tjenestefolk. Omkring slutningen af 1800-tallet forventede overklassen, at tjenestepiger bar en simpel sort kjole og et hvidt forklæde som uniform. Coco Chanel populariserede stilen via den underliggende trend som hun kaldte la pauvreté de lux (luksuriøs fattigdom). Hendes dyre kreationer var forbeholdt de rige som havde “råd” til at se fattige ud.

Chanel’s simple design der afspejlede 1920’ernes drengede Garçonne-silhuet gjorde op med tidligere årtiers store og fyldige kjoler. Hvad der startede som et oprør mod samtidens fasttømrede modekonventioner blev en tidløs manifestation af enkelthed og elegance hvilket fortsat definerer kjolen i dag. Den lille sorte kjole blev et ikon i sig selv og set som et symbol på frigørelse og modernitet.

Det ligger i detaljen
Den lille sorte kjole er en af de beklædningsgenstande der er blevet genskabt flest gange i modehistorien. Den er indbegrebet af simpel elegance. Den passer til alle aldre og enhver stil. Den har en fast plads i enhver kvindes garderobe og er det sikre valg til enhver lejlighed.

Oplev særudstillingen fra 5. feb. – 14. dec. 2024
Særudstillingen giver et indblik i begrebet DEN LILLE SORTE. Elegante, smukke og tidstypiske sorte kjoler, sko og tasker sættes i fokus. Foruden de originale historiske kjoler fra samlingens lager, udstilles nutidige kreationer af modedesigner Lasse Spangenberg.

Lasse-Spangenberg_CV_foto_Sort_hvid

lasse spangenberg

En kjole skal ikke blot være flot – den skal fremhæve den enkelte kvindes unikke skønhed

Den talentfulde designer og kostumier Lasse Spangenberg finder ofte inspiration fra tidligere tiders skrædder kunst. Kombineret med nutidens tendenser kreerer han elegante kjoler med smukke detaljer.
Den fynske Lasse Spangenberg kom som 16-årig i lære hos den danske modeskaber Jørgen Bender. Allerede under sin oplæring syede han til det danske kongehus for Bender. Lasse Spangenberg er en af de fortrukne designere indenfor dansk selskabsmode. Han skaber magi og eventyr for dem der bærer hans smukke og unikke kjoler – royale, politikere, skuespillere, kendte og mindre kendte personligheder.

Lasse Spangenberg om den lille sorte kjole: “Den er et must have. Det er en typisk genganger, der findes i en hver kvindes garderobe. Den er et fænomen der vil blive ved med at være i mode-billedet, da den er mode i sig selv. Den lille sorte kjole er en unik kjole – det hele ligger i detaljen.”

mix_450x450

tidligere særudstillinger

Særudstillinger gennem tiden

Kvindeliv gennem 100 år, ung i 70’erne, Daells varehus og mange flere.. Se eller gense Tidens Samlings særudstillinger gennem tiden.