Søg
Close this search box.

BLINDE & SVAGSYNEDE

KULTURTILBUD TIL BLINDE OG SVAGSYNEDE

HANDS-ON udstillingen fra 1900-1999 giver blinde og svagsynede gæster en øget tilgængelighed på museet. En unik mulighed for at mærke tiden og høre historien på egen betingelser.

Et besøg i de 9 tidstypiske stuer kan virke som et sanserum for blinde og svagsynede gæster. Stuerne er indrettet med originale møbler, nips og andre dagligdagsting. Her kan man sidde i møblerne, åbne skufferne og undersøge de udstillede genstande fra den nære fortid.

AUDIOGUIDE
Via audioguides tilbydes museumsoplevelser, fortalt af professionelle skuespillere.
Lydfiler er tilgængelige på dansk. Høretelefoner og teleslynge forefindes. I hvert årti fra 1900-1999 tilbydes tre fortællinger via museets audioguide:
Historisk nedslag, Dagbogsfortælling samt Beskrivelse af indretning og stilart.

LEDELINJER
Ledelinjer med opmærksomhedsfelter guider rundt i den permanente HANDS-ON udstilling.

ts_generel_450x450

ODENSE HANDICAPPRIS 2015

Tidens Samling modtog årets handicappris for projektet “Mærk Tiden – hør historien”, der giver blinde og svagsynede mulighed for at opleve fortiden.

Projektet er udviklet i samarbejde med en følgegruppe af synshandicappede for at skabe et kulturtilbud specielt henvendt til blinde og svagsynede. Følbare ledelinjer på gulvet, audioguides i udstillingen og mulighed for at tage førerhunde med ind på museet gør, at blinde og svagsynede kan besøge museet uden ledsager.

Det var en både stolt og ydmyg museumsdirektør, der modtog Odense Handicapråd og Odense kommunes Handicappris ’15. Juryens begrundelse for dette valg lød blandt andet:

“Indsatsen udmærker sig ved at være sjældent set på danske museer. Juryen vil med prisen anerkende det store arbejde og samtidig opfordre til, at arbejdet for byens handicappede fortsætter, så vi også i fremtiden ser lignende vigtige indsatser til gavn for handicappede borgere. Indsatsen fra Tidens Samling er en indsats som i den grad inkluderer handicappede i byens fritids- og kulturliv og giver dem muligheden for at få en god kulturoplevelse.”

Tidens Samling har fået stor ros for projektet af blandt andre formanden for Dansk Blindesamfund Fyn, Keld Nielsen, der har udråbt Tidens Samling til, uofficielt, at være Danmarks bedste museum for blinde.

Museet takker varmt for den fine pris og alle dem, der har været med til at gennemføre projektet.

find vej

Tidens Samling

åbningstider