Menu Luk

DEN PERMANENTE UDSTILLING

DEN PERMANENTE UDSTILLING

FÅ EN USÆDVANLIG OPLEVELSE I DE HYGGELIGE OG NOSTALGISKE STUER

I Tidens Samlings permanente udstilling kan du tage på en rejse tilbage i tiden til årtierne i det 20. århundrede. Ni stuer indrettet med originale møbler, nips og andre dagligdagsting fra årtierne, giver en helt særlig mulighed for at gå på opdagelse i tiden fra 1900-1999.

Her er du velkommen til at sætte dig i møblerne, åbne skufferne, bladre i bøgerne og opleve den særlige atmosfære på helt tæt hold. På bordene ligger tidens aviser, blade og poesibøger sammen med håndarbejde og andet til tidsfordriv, der – sammen med bl.a. moden og teknologiers ændring – åbner øjnene for den rivende udvikling der er sket i det 20. århundrede.

En dreng på 8 år besøger sammen med sin mormor den permanente udstilling på Tidens Samling. Han kigger sig nysgerrigt omkring, mens mormor fortæller om dengang under 2. verdenskrig.

“Ja, men…” siger drengen, “…hvor er fjernsynet?”

Mormor forklarer, at dengang var fjernsynet endnu ikke opfundet.

“Hvad lavede I så..?” måber drengen.

Stuerne åbner for fortællinger, erindringer og minder. De mange detaljer sætter erindringer i gang hos de ældre, mens børn og unge kan lære nyt om tidligere generationers dagligdag.

Tidens Samling tilbyder omvisninger i den permanente udstilling til både private, institutioner, læreinstanser og virksomheder. Læs hvordan du bestiller en omvisning her.

Tidens Samling har også et udklædningsafsnit, hvor børn og voksne kan klæde sig ud i tøj fra det 20. århundrede samt en museumsbutik.

Tidens Samling anvender cookies til at huske dine præferencer og generere statistik over brugen af hjemmesiden. Ved at trykke GODKEND accepterer du vores brug af cookies.