Menu Luk

DET SKER PÅ TIDENS SAMLING

PÅSKE - TRADITIONEN TRO

Mandag d. 11. marts –  mandag d. 1. april 2024
Kl. 10.00-16.00

Tidens Samling fejrer højtiden med ægte, gammeldags påskestemning i de historiske stuer. I anledning af påsken pynter museet op med original pynt fra gemmerne for at fejre højtiden på gammeldags maner. Tag på en tidsrejse i de traditionelle stuer og oplev tidstypisk påske fra år 1900 til 1999 helt tæt på.

Klæd dig ud i fortidens nostalgi
Besøg også Tidens Samlings udklædningsområde i påskeferien, hvor der er rig mulighed for at prøve den nære fortid på egen krop. Museets udklædning er en særlig favorit blandt de besøgende, hvor både børn og voksne kan klæde sig ud i tidligere tiders tøj, parykker, hatte og tilbehør.

Entré:
Voksne: 65 kr. / Børn under 6 år: gratis / Børn og unge 6-17 år: 30 kr. 
/ Studerende med studiekort: 50 kr.
Aktiviteterne er gratis, når entré er betalt.

Efterårsferie 2023

VINTERFERIE PÅ TIDENS SAMLING

Fruerne i Stuerne
Mandag – torsdag kl. 11-15 i uge 7

Fruerne byder indenfor i de nostalgiske stuer.
I udvalgte årtier og iklædt tidstypisk tøj fortælles der levende om hverdagen dengang Olde var ung og Bedste var barn.

Udklædningsområdet
Mandag til lørdag kl. 10 – 16

I vinterferien er der rig mulighed for selv at prøve både originalt tøj, parykker, hatte og tilbehør fra de forskellige årtier.

Entré: børn kr. 30, voksne kr. 65. Aktiviteterne er gratis, når entré er betalt.

Tidligere arrangementer på Tidens Samling

Herunder kan du se tidligere arrangementer.

(U)HYGGELIGE JULEFORTÆLLINGER - UDSOLGT

Tidens Samling inviterer indenfor til en stemningsfuld eftermiddag med ægte julestemning.

Torsdag d. 7. december klokken 16:30 til ca. 18:00 på Tidens Samling

Oplev en hyggelig eftermiddag i julens tegn, når skuespillerinde Susanne Saysette fortæller spændende og (u)hyggelige julehistorier under julelampens skær.

Pris: med årskort kr. 50, øvrige kr. 65.

Tilmelding er nødvendig på tlf. 65911942 eller via mail til info@tidenssamling.dk – oplys venligst navn og telefonnummer.

Ved julelampens skær 3

Onsdag d. 1. november – onsdag d. 13. december

Traditionen tro pynter vi op med al den nostalgiske julepynt. Museets permanente udstilling udsmykkes med original julepynt fra de forskellige årtier, og hele museet emmer af den gode gamle julestemning. En oplevelse, som både er for voksne og børn. Her er der mulighed for at vise og fortælle ungerne om julen, som den var, da både forældre og bedsteforældre var børn.

Og man skal ikke bekymre sig om ungernes nysgerrige fingre. Tværtimod må de mere end gerne gå på opdagelse og røre ved det hele i de julepyntede stuer.

I museumsbutikken findes inspiration til julepynt, kalender- og julegaver blandt det håndplukkede finurlige, retro og traditionelle varesortiment.
Vi udsteder gerne gave- eller årskort til Tidens Samling.

EFTERÅRSFERIE I UGE 42

Oplev fortidens nostalgi på tværs af generationer, når Tidens Samling byder på hyggelige og minderige oplevelser for hele familien. 

Fruerne i Stuerne
Mandag til torsdag kl. 11-15

Fruerne byder indenfor i museets nostalgiske stuer. I udvalgte årtier og iklædt tidstypisk tøj, fortælles der levende om hverdagen dengang Olde var ung, og Bedste var barn. Oplev ‘de gode gamle dage’ når den nære fortid kommer helt tæt på. 

Udklædningsområde
Mandag til lørdag kl. 10 – 16

I efterårsferien er der rig mulighed for selv at prøve både originalt tøj, hatte, parykker og tilbehør fra de forskellige årtier. 

Entré: børn kr. 30. Voksne kr. 65. Aktiviteterne er gratis, når entré er betalt.

Efterårsferie 2023

”VI UNGE” I 70’ERNE
– samtale og fortællinger om ungdomslivet i 1970’ernes Odense

Onsdag d. 14. juni kl. 17:00 på Tidens Samling

Tidens Samling og Historiens Hus inviterer til en snak mellem forfatter og historiker Anders Wedel Berthelsen, stadsarkivar Johnny Wøllekær og museumsdirektør Cæcilie Ning Hage om ungdomslivet i 1970’erne – en tid præget af aktivisme, frisind og anti-mode.

Hør med når vi taler om ’det brune årti’, hvor ungdommen brød med tidligere tiders traditioner, der fik omfattende indflydelse på fremtidens Danmark – såvel politisk som inden for mode og boligindretning.

Forventet varighed ca. 1,5 time.

Pris for støttemedlemmer 50 kr., for øvrige 65 kr.

Tilmelding er nødvendig på 65911942 eller ts@tidenssamling.dk
– oplys venligst navn, telefonnummer og evt. støttemedlemskab.

 

FOREDRAG MED JOAN ØRTING

Torsdag d. 11. maj 2023 klokken 17:00

Kom til et spændende og nærværende foredrag, når forfatter og sexolog Joan Ørting gæster museets særudstilling UNG I 70’ERNE.

Helt tæt på, med en humoristisk vinkel, fortæller Joan Ørting om 1970’ernes brydningstid præget af frigørelse, seksualitet og kønsnormer – et årti der på mange måder minder om de emner, der optager os i dag.

Forventet varighed: 1,5 time

Pris for arrangementet: med Årskort 200 kr., for øvrige 250 kr.
Tilmelding er nødvendig på tlf. 65911942 eller mail@tidenssamling.dk.
Ved tilmelding: oplys venligst navn og telefonnummer.

I4A0360-copy-scaled

I anledning af påsken har Tidens Samling pyntet op med original pynt fra gemmerne for at fejre højtiden på gammeldags maner i de historiske stuer.

Mandag d. 20. marts til og med mandag d. 10. april.

Tag på en tidsrejse i de traditionelle stuer og oplev tidstypisk påske fra det 20. århundrede helt tæt på. Bliv bl.a. inspireret til at skabe din egen personlige påskestemning i hjemmet.

Åbningstider i påsken

Mandag d. 3/4: 10 – 16                                
Tirsdag d. 4/4: 10 – 16                                                 
Onsdag d. 5/4: 10 – 16
Skærtorsdag: 10 – 16
Langfredag: 10 – 16
Lørdag d. 8/4: 10 – 16
Påskedag: Lukket
Anden påskedag: 10 – 16

Entré: Voksne 65 kr. Børn 30 kr. 

VINTERFERIE PÅ TIDENS SAMLING

Besøg fruerne i stuerne i vinterferien og gå på opdagelse i den nære fortid. På hands-on museet Tidens Samling bliver historien nærværende. 

Mandag – torsdag kl. 11-15 i uge 7

Fruerne byder indenfor i de nostalgiske stuer. I udvalgte årtier og iklædt tidstypisk tøj fortælles der levende om hverdagen dengang olde var ung og bedste var barn.
I udklædningsområdet er der rig mulighed for at prøve både tøj, hatte og tilbehør fra forskellige tidsperioder i det 20. århundrede.

Vi glæder os til at se jer! 

Entré: Voksne 65 kr. Børn 30 kr. 

Tidens Samling
Ved julelampens skær 3

VED JULELAMPENS SKÆR

Julearrangement – Ved Julelampens Skær
Tidens Samling inviterer indenfor til en hyggelig eftermiddag med ægte julestemning, når skuespiller og story teller Susanne Saysette levende fortæller hyggelige og uhyggelige julehistorier. Arrangementet ‘Ved Julelampens Skær’ afholdes tirsdag d. 23. november kl. 16:30. 

Pris for arrangementet: Med årskort kr. 50. Øvrige kr. 65. Tilmelding er nødvendig på tlf. 6591 1942 eller via mail til mail@tidenssamling.dk – oplys navn og telefonnummer.

JUL I DE GAMLE STUER

1. november til og med 14. december

”Vi glæder os i denne tid…”. Traditionen tro pynter vi op med originalt, nostalgisk julepynt . Museets 9 stuer emmer af den gode, gamle julestemning. Tag familie og venner med på et besøg og gå på opdagelse i de danske juleskikke. 

I museumsbutikken findes inspiration til julepynt, kalender- og julegaver blandt det håndplukkede finurlige, retro og traditionelle varesortiment. Vi udsteder gerne gave-eller årskort til Tidens Samling.

Julearrangement – Ved Julelampens Skær
Tidens Samling inviterer indenfor til en hyggelig eftermiddag med ægte julestemning, når skuespiller og story teller Susanne Saysette levende fortæller hyggelige og uhyggelige julehistorier. Arrangementet ‘Ved Julelampens Skær’ afholdes tirsdag d. 23. november kl. 16:30. 

Pris for arrangementet: Med årskort kr. 50. Øvrige kr. 65. Tilmelding er nødvendig på tlf. 6591 1942 eller via mail til mail@tidenssamling.dk – oplys navn og telefonnummer.

EFTERÅRSFERIE I UGE 42

Oplev fortidens nostalgi på tværs af alle generationer, når Tidens Samling byder på unikke oplevelser for hele familien. 

Fruerne i Stuerne
Mandag til torsdag kl. 11-15

Fuerne byder indenfor i de nostalgiske stuer. I udvalgte årtier og iklædt tidstypisk tøj, fortæller fruerne levende om hverdagen, dengang Olde var ung og Bedste var barn. Oplev ‘de gode gamle dage’ når den nære fortid kommer helt tæt på. 

Udklædningsområde
I efterårsferien er der rig mulighed for at prøve både tøj, parykker, hatte og tilbehør fra forskellige tidsperioder fra det 20. århundrede. Sjov for både børn og voksne. 

Entré: børn kr. 30. Voksne kr. 65. Aktiviteterne er gratis, når entré er betalt. 

FOREDRAG: TILBAGE TIL 70'ERNE

Onsdag d. 21. september kl. 17:30

Tidens Samling inviterer til foredrag med historiker Ove Dahl, der vil fortælle om et alternativt ungdomsmiljø i 1970’erne, hvor mange normer og traditioner rives ned.

1970’erne er et årti præget af de unges aktivisme og ønske om at ændre verden, og diskussionerne mellem unge, voksne og ældre bølger frem og tilbage i hjemmene. Holdningerne er store og firkantede. Enten er man for, eller også er man imod stort set alle livets tildragelser. I hverdagen søger man mod det naturlige, rustikke og hjemmegjorte.

Læs mere her.

Museet Tidens Samlings aktuelle særudstilling ‘Ung i 70’erne’ er en erindringsudstilling om et skelsættende årti med mange forskelligartede strømninger. Begreber som protestbevægelse, fællesskab og frisind blev en
del af ‘Det brune årti’, der brød med tidligere tiders traditioner.

Læs mere her.

Museet Tidens Samlings aktuelle særudstilling ‘Ung i 70’erne’ er en erindringsudstilling om et skelsættende årti med mange forskelligartede strømninger. Begreber som protestbevægelse, fællesskab og frisind blev en del af ‘Det brune årti’, der brød med tidligere tiders traditioner.

Læs mere her.

I anledning af påsken har Tidens Samling pyntet op med original pynt fra gemmerne for at fejre højtiden på gammeldags maner i de historiske stuer.

Læs mere om arrangementet på Tidens Samling her.

I anledning af påsken har Tidens Samling pyntet op med original pynt fra gemmerne for at fejre højtiden på gammeldags maner i de historiske stuer.

Læs mere om arrangementet på Tidens Samling her.

I anledning af påsken har Tidens Samling pyntet op med original pynt fra gemmerne for at fejre højtiden på gammeldags maner i de historiske stuer.

Læs mere om arrangementet på Tidens Samling her.

Oplev en eftermiddag om 1970’ernes trends og tendenser i selskab med stadsarkivar Johnny Wøllekær og arkivar Jens Åge S. Petersen fra Historiens Hus samt museumsdirektør Cæcilie Ning Hage fra Tidens Samling.

Læs mere om arrangementet på Tidens Samling her.

Oplev en eftermiddag om 1970’ernes trends og tendenser i selskab med stadsarkivar Johnny Wøllekær og arkivar Jens Åge S. Petersen fra Historiens Hus samt museumsdirektør Cæcilie Ning Hage fra Tidens Samling.

Læs mere om arrangementet på Tidens Samling her.

Oplev en eftermiddag om 1970’ernes trends og tendenser i selskab med stadsarkivar Johnny Wøllekær og arkivar Jens Åge S. Petersen fra Historiens Hus samt museumsdirektør Cæcilie Ning Hage fra Tidens Samling.

Læs mere om arrangementet på Tidens Samling her.

Tidens Samling indsamler og bevarer genstande og beklædning fra det 20. århundrede i Danmark for at bevare fortiden, så også fremtiden kan få glæde af historien. Derfor er vi altid interesseret i at modtage nye effekter til samlingen.

Overvejer du at donere hverdagsting fra det 20. århundrede til samlingen, kan du læse mere her.

Tidens Samling indsamler og bevarer genstande og beklædning fra det 20. århundrede i Danmark for at bevare fortiden, så også fremtiden kan få glæde af historien. Derfor er vi altid interesseret i at modtage nye effekter til samlingen.

Overvejer du at donere hverdagsting fra det 20. århundrede til samlingen, kan du læse mere her.

Tidens Samling indsamler og bevarer genstande og beklædning fra det 20. århundrede i Danmark for at bevare fortiden, så også fremtiden kan få glæde af historien. Derfor er vi altid interesseret i at modtage nye effekter til samlingen.

Overvejer du at donere hverdagsting fra det 20. århundrede til samlingen, kan du læse mere her.

Tidens Samlings enorme lager af effekter, accessories og beklædning fra det 20. århundrede er med til at dokumentere den nære fortid. TV- og filmproduktioner nyder godt af museets ekspertise inden for området.

Læs mere om hvilke film og tv-serier Tidens Samling har leveret beklædning og/eller effekter til her.

Tidens Samlings enorme lager af effekter, accessories og beklædning fra det 20. århundrede er med til at dokumentere den nære fortid. TV- og filmproduktioner nyder godt af museets ekspertise inden for området.

Læs mere om hvilke film og tv-serier Tidens Samling har leveret beklædning og/eller effekter til her.

Tidens Samlings enorme lager af effekter, accessories og beklædning fra det 20. århundrede er med til at dokumentere den nære fortid. TV- og filmproduktioner nyder godt af museets ekspertise inden for området.

Læs mere om hvilke film og tv-serier Tidens Samling har leveret beklædning og/eller effekter til her.

Læs om tidligere arrangementer på Tidens Samling her.

Læs om tidligere arrangementer på Tidens Samling her.

Læs om tidligere arrangementer på Tidens Samling her.

Tidens Samling anvender cookies til at huske dine præferencer og generere statistik over brugen af hjemmesiden. Ved at trykke GODKEND accepterer du vores brug af cookies.