Menu Luk

SÆRUDSTILLING - den lille sorte - kjole

OPLEV SÆRUDSTILLINGEN 2024

DEN LILLE SORTE – KJOLE
5. februar – 14. december 2024

I 1926 revolutionerede den franske designer Coco Chanel modeverdenen, da magasinet US Vogue publicerede hendes kontroversielle design på forsiden – en lille sort kjole.

Et modeikon
Tidligere var den enkle sorte kjole forbeholdt tjenestefolk. Omkring slutningen af 1800-tallet forventede overklassen, at tjenestepiger bar en simpel sort kjole og et hvidt forklæde som uniform.

Coco Chanel populariserede stilen via den underliggende trend som hun kaldte la pauvreté de lux (luksuriøs fattigdom). Hendes dyre kreationer var forbeholdt de rige som havde ”råd” til at se fattige ud.

Chanel’s simple design der afspejlede 1920’ernes drengede Garçonne-silhuet gjorde op med tidligere årtiers store og fyldige kjoler. Hvad der startede som et oprør mod samtidens fasttømrede modekonventioner blev en tidløs manifestation af enkelthed og elegance hvilket fortsat definerer kjolen i dag. Den lille sorte kjole blev et ikon i sig selv og set som et symbol på frigørelse og modernitet.

Det ligger i detaljen
Den lille sorte kjole er en af de beklædningsgenstande der er blevet genskabt flest gange i modehistorien. Den er indbegrebet af simpel elegance. Den passer til alle aldre og enhver stil.
Den har en fast plads i enhver kvindes garderobe og er det sikre valg til enhver lejlighed.

Om udstillingen
Særudstillingen giver et indblik i begrebet DEN LILLE SORTE.
Elegante, smukke og tidstypiske sorte kjoler, sko og tasker sættes i fokus. Foruden de originale historiske kjoler fra samlingens lager, udstilles nutidige kreationer af designer Lasse Spangenberg.

Særudstillingen er udviklet af museumsdirektør Cæcilie Ning Hage.
Tak til MFK’s Almene Fond for generøs støtte.

Læs om Tidens Samlings permanente udstilling her.

Læs om Tidens Samlings tidligere særudstillinger her.

1 Comments

  1. Pingback:Ønsker, drømme og intentioner for April

Der er lukket for kommentarer.

Tidens Samling anvender cookies til at huske dine præferencer og generere statistik over brugen af hjemmesiden. Ved at trykke GODKEND accepterer du vores brug af cookies.