Menu Luk

SÆRUDSTILLING - UNG I 6O'ERNE

OPLEV SÆRUDSTILLINGEN 'UNG I 60'ERNE'

4. februar – 14. december 2019

Museet Tidens Samlings nye særudstilling “Ung i 60’erne” sætter fokus på et markant årti, der på mange måder forandrede Danmark – med ungdommen som en vigtig drivkraft. 1960’erne var en tid hvor ungdommen fik øjnene op for de muligheder der lå foran dem. Særudstillingen byder op til dans igennem et årti, hvor ungdommen trådte i karakter og dannede nye trends indenfor mode og musik – uafhængigt af forældregenerationen.

Sidste år markerede 50-året for ungdomsoprøret i 1968. I år vil vi på Tidens Samling gerne sætte bredt fokus på noget af det, der optog ungdommen i hele årtiet – mode, musik, uddannelse og fritid” fortæller museumsdirektør Cæcilie Ning Hage.

I ‘Ung i 60’erne’ kan gæsterne opleve værelser, tableauer og alverdens originale, tidstypiske effekter. Her kan man komme helt tæt på både pige- og drengeværelset, eller føle blomsterbørnenes afslappede stemning hos hippierne. Udstillingen går tæt på et årti, hvor de unge skabte deres helt egen identitet gennem attitude, musikkultur og mode.

Vi har ønsket at skabe en udstilling, hvor man kan drømme sig tilbage eller stifte bekendtskab med et meget nuanceret og kulturrigt årti. Vi håber at vi med ‘Ung i 60’erne’ bringer gæsternes egne minder frem fra ‘de svingende tressere’. Med tidens retrobølge vil også mange unge kunne genkende dele af udstillingen, og få øje på, at årtiet på mange måder kan sammenlignes med i dag.” fortæller museumsdirektør Cæcilie Ning Hage.

Drøm dig tilbage til 60’ernes pigtrådsrock, beat-musik og fankultur, og gå på opdagelse blandt den forskelligartede og fantastiske ungdomsmode, der vidner om de unges egenrådige holdning til påklædning og udtryk. Slacks, Op Art, rullekraver og nederdele i mini, midi og maxi er blandt mange af ungdommens trends der kan opleves på Tidens Samling i 2019.

Tidens Samlings særudstilling ‘Ung i 60’erne’ er skabt i samarbejde med historiker Ove Dahl og støttet af Ingeniør N. M. Knudsens Fond.

Læs om Tidens Samlings permanente udstilling her.

Læs om Tidens Samlings tidligere særudstillinger her.