Menu Luk

SÆRUDSTILLING

OPLEV SÆRUDSTILLINGEN 'KLÆDT PÅ TIL ALLE TIDERS SELSKAB' - MED LASSE SPANGENBERG

21. april – 15. december 2021

Museet Tidens Samlings nye særudstilling ‘Klædt på til alle tiders selskab’ giver et indblik i selskabslivets mode fra starten af det 20. århundrede og frem til i dag. Sammen med et udpluk af et helt århundredes dansk selskabsmode præsenteres Lasse Spangenbergs unikke og eventyrlige kreationer.

Den fynske designer og kostumier Lasse Spangenberg forstår til fulde at udtrykke skønhed i form af selskabs- og bryllupskjoler. Hans navn er i over halvandet årti blevet kædet sammen med højeste kvalitet, og han har designet kjoler til blandt det danske kongehus. Igennem sin karriere har Spangenberg ladet sig inspirere af tidligere tiders sirlige skrædderkunst og elegance. Han er en kraftfuld ”stemme” i den danske selskabsmodes nutid og fremtid.

Tidens Samling råder over Nordens største private samling fra det 20. århundrede, der bl.a. rummer hundredvis af smukke, ekstravagante, stilfulde selskabskjoler og herrernes stiveste puds, der fortjener at blive vist frem. Modeskaber Lasse Spangenberg og museumsdirektør Cæcilie Ning Hage har – med sans for elegance, mode og historiske tendenser – nøje udvalgt det mest interessante og tidstypiske selskabstøj til denne særudstilling.

Den danske selskabsmode har forandret sig markant igennem det forrige århundrede. I særudstillingen kan museets gæster gå igennem tidernes selskabsliv og opleve udviklingen fra de brølende 20’eres charlestonfester til 30’erne- og 40’ernes elegance og 60’ernes farverige cocktailparties. Særudstillingen viser, hvordan mode og selskabstøj udvikler sig og afspejler tidligere tiders tendenser og binder fortid og nutid sammen.

Tidens Samlings særudstilling ‘Klædt på til alle tiders selskab’ er skabt i samarbejde med modeskaber Lasse Spangenberg og støttet af Manufakturhandlerforeningen i Kjøbenhavns Almene Fond og A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Læs historierne bag nogle af de udvalgte kjoler i særudstillingen ‘Klædt på til alle tider selskab’ her.

Læs om Tidens Samlings permanente udstilling her.

Læs om Tidens Samlings tidligere særudstillinger her.