Menu Luk

INDLEVERING AF EFFEKTER

INDLEVERING AF EFFEKTER

Tidens Samling indsamler og bevarer genstande og beklædning fra det 20. århundrede i Danmark for at bevare fortiden, så også fremtiden kan få glæde af historien. Derfor er vi altid interesseret i at modtage nye effekter til samlingen og meget taknemmelige for de mange ting danskerne i tidens løb har indleveret til samlingen. 

SÅDAN KONTAKTER DU OS, HVIS DU VIL DONERE EFFEKTER

Da hverdagen på museet er meget travl, beder vi dem, der overvejer at donere hverdagsting fra det 20. århundrede til samlingen, om at sende en mail på ts@tidenssamling.dk med vedhæftede billeder og beskrivelse af den pågældende genstand. På denne måde kan vi lettest vurdere, om det pågældende er noget vi mangler i samlingen eller om samlingen allerede rummer mange af disse.

Har du ikke mulighed for at sende en mail, kan museet også kontaktes på telefon, men da her kan være hektisk, foretrækker vi mails. Efterfølgende vil du så hurtigt som muligt få svar på din forespørgsel samt mulighed for at aftale nærmere omkring aflevering på vores lager.

Det er desværre ikke muligt at indlevere effekter på museet. Her har vi ikke opbevaringsmuligheder ift. brandmyndighederne.

DET SKER DER MED EFFEKTERNE EFTER INDLEVERING

Effekterne vil i første omgang opbevares på vores lager indtil de kan indgå i enten den permanente udstilling, særudstillinger eller som udlejning til historiske tv- og filmproduktioner eller andre arrangementer. Alle indleverede genstande bliver en del af museumsdirektør Cæcilie Ning Hages private samling, som hun i 2004 arvede fra sin mor og museets grundlægger, Annette Hage. Det er vigtigt for os at understrege, at Tidens Samling er en levende samling, der aktivt bliver brugt til – i forskellige sammenhænge – at formidle danskernes historie og kultur i det 20. århundrede.

VI SAMLER OGSÅ PÅ HISTORIER

De genstande vi indsamler er med til at fortælle om danskernes kultur og fælles arv. Derfor er det altid en fordel hvis effekterne har det, vi kalder for proveniens. Det vil sige, at vi meget gerne vil kende deres oprindelse og historien om deres brug. Overvejer du at aflevere noget til Tidens Samling, er det derfor vigtig at tænke på, om der er en historie, du gerne vil fortælle os med tingene.

EFFEKTER VI IKKE TAGER IMOD

Nedenstående genstande tager vi som udgangspunkt ikke længere imod, da samlingen allerede rummer mange af disse:

  • Køleskabe
  • Komfurer
  • Symaskiner
  • Fjernsyn
  • Klædeskabe
  • Hvidt linned
  • Undertøj og nattøj
  • Romaner og noveller

Tidens Samling anvender cookies til at huske dine præferencer og generere statistik over brugen af hjemmesiden. Ved at trykke GODKEND accepterer du vores brug af cookies.