Søg
Close this search box.

moden i 1920'erne

Fra fokus på taljen til fokus på hofter
I 1920’erne skete et kæmpe skel i kvindemoden. Korsettet blev for alvor overflødigt, materialerne blev lettere og kjolerne kortere. Det tidligere fokus på taljen forsvandt, og snittet lå nu ved hofterne. Det drengede look, kaldet La Garçonne, var skabt. Af samme grund klippede mange kvinder også deres hår i en kort og drenget frisure, pagehår. Snart blev det korte hår igen ’bobbet’ med en permanent.

Tøj der var lettere at bevæge sig i
Generelt kom der større fokus på motion og sundhed. Kvindetøjet skulle derfor være lettere at bevæge sig i, og særligt sportstøj begyndte at komme frem. Det var ikke længere moderne at være bleg. At være bleg betød, at man sad på en fabrik hele dagen. Det blev nu moderne at være solbrun, da det viste, at man havde fritid og tid til at sole sig.

Aftenkjolerne blev også kortere og gav rum til den nye populære dans, charleston. Det gjorde også, at skoene nu skulle holdes fast til foden, så de ikke faldt af. Meget af dette blev inspireret af Coco Chanel, som var en af de største designere i årtiet.

Make-up blev et must
Make-up var et must, og øjenmake-uppen var særlig vigtig. Der brugtes mørke men ekspressive farver, øjenbrynene var tynde men tydeligt markeret med en pen. Rød læbestift var også vigtigt. Munden skulle skarpt optegnes og gerne være lille og velformet. Hvis ikke den var det fra naturens side, malede man den sådan.

Automobiler førte til køretøj
Med tidens åbne automobiler blev det desuden nødvendigt med ’køretøj’ f.eks. lange kørefrakker, hætter eller kyser, beskyttelsesbriller samt handsker med et stort skaft, som skulle beskytte mod støv, blæst og regn.