Søg
Close this search box.

ung i 60'erne

Ungdommen trådte i karakter og dannede nye trends indenfor mode og musik

04.02.2019 – 14.12.2019

Særudstillingen bød op til dans igennem et årti, hvor ungdommen trådte i karakter og dannede nye trends indenfor mode og musik – uafhængigt af forældregenerationen.

Sidste år markerede 50-året for ungdomsoprøret i 1968. I år vil vi på Tidens Samling gerne sætte bredt fokus på noget af det, der optog ungdommen i hele årtiet – mode, musik, uddannelse og fritid”, fortalte museumsdirektør Cæcilie Ning Hage.

I ‘Ung i 60’erne’ kunne gæsterne opleve værelser, tableauer og alverdens originale, tidstypiske effekter. Her kom man helt tæt på både pige- og drengeværelset, eller mærkede blomsterbørnenes afslappede stemning hos hippierne. Udstillingen gik tæt på et årti, hvor de unge skabte deres helt egen identitet gennem attitude, musikkultur og mode.

Vi har ønsket at skabe en udstilling, hvor man kan drømme sig tilbage eller stifte bekendtskab med et meget nuanceret og kulturrigt årti. Vi håber, at vi med ‘Ung i 60’erne’ bringer gæsternes egne minder frem fra ‘de svingende tressere’. Med tidens retrobølge vil også mange unge kunne genkende dele af udstillingen, og få øje på, at årtiet på mange måder kan sammenlignes med i dag“, forklarede Cæcilie Ning Hage.

60’ernes pigtrådsrock, beat-musik og fankultur, og den forskelligartede og fantastiske ungdomsmode, vidnede om de unges egenrådige holdning til påklædning og udtryk. Slacks, Op Art, rullekraver og nederdele i mini, midi og maxi var blandt mange af ungdommens trends, der kunne opleves på Tidens Samling i 2019.

Tidens Samlings særudstilling ‘Ung i 60’erne’ er skabt i samarbejde med historiker Ove Dahl og støttet af Ingeniør N. M. Knudsens Fond.