Søg
Close this search box.

M for musselmalet

Dansk design

14.05.2012 – 20.10.2012

Midt i særudstillingen er der dækket op til selskab i form af to langborde med musselmalet stel, sølvbestik og fine glas. Royal Copenhagen har dekoreret et fuldt opdækket bord “mix & match” med nutidens hotteste inden for musselmalet, bl.a. Mega Mussel og Elements.

I udstillingen er der også mulighed for at læse om brugen af og historien bag musselmalet porcelæn. I montre er der udstillet forskelligt musselmalet porcelæn, der viser stellets udvikling gennem tiden.

Royal Copenhagen og Tidens Samling arrangerer i samarbejde to events i tilknytning til særudstillingen i form af arbejdende værksted med de velkendte porcelænsdamer, også kendt som “plattedamerne.”

Museet på Koldinghus, Sydvestsjællands Museum og Danmarks Designmuseum samt en række private samlere har også i stor grad bidraget til særudstillingen med udlån af diverse effekter. Særudstillingen blev skabt af udstillingskuratorer Helle Borby og Keith Bassford v/Graphic Workshop i samarbejde med museumsdirektør Cæcilie Ning Hage.

Særudstillingen var én i rækken af Tidens Samlings serie om dansk design i det 20. århundrede. I udstillings-serien ”Dansk design ABC” har museet fx tidligere vist H for Haute Couture, I for Industrielt Design og K for Kähler Keramik. Nu er museet så nået til M for Musselmalet Porcelæn.

Særudstillingen støttedes af A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal.

Der var god og munter stemning ved åbningen den 12. maj da Mathilde Bondo – musiker og sangerinde fra duoen Lasse & Mathilde – holdt åbningstalen og fortalte om porcelæn der går i arv og om at være 4. generations samler af det musselmalede porcelæn. Efterfølgende havde gæsterne fornøjelsen af skuespillerinde Susanne Saysettes fremføring af H.C. Andersens “Tepotten.”