Søg
Close this search box.

Klædt på til alle tiders selskab

En kjole skal ikke bare være flot. Den skal fremhæve den enkelte kvindes unikke skønhed.

10.02.20 – 15.12.21

Den fynske designer og kostumier Lasse Spangenberg forstår til fulde at udtrykke skønhed i form af selskabs- og bryllupskjoler, og har udtalt: ”En kjole skal fremhæve den enkelte kvindes unikke skønhed. Den skal ikke blot være flot”. Hans navn er i over halvandet årti blevet kædet sammen med højeste kvalitet, og han har designet kjoler til blandt det danske kongehus. Igennem sin karriere har Spangenberg ladet sig inspirere af tidligere tiders sirlige skrædderkunst og elegance. Han er en kraftfuld ”stemme” i den danske selskabsmodes nutid og fremtid.

Tidens Samling råder over Nordens største private samling fra det 20. århundrede, der bl.a. rummer hundredvis af smukke, ekstravagante, stilfulde selskabskjoler og herrernes stiveste puds, der fortjener at blive vist frem. Modeskaber Lasse Spangenberg og museumsdirektør Cæcilie Ning Hage havde – med sans for elegance, mode og historiske tendenser – nøje udvalgt det mest interessante og tidstypiske selskabstøj til denne særudstilling.

Den danske selskabsmode har forandret sig markant igennem det forrige århundrede. I særudstillingen kunne museets gæster gå igennem tidernes selskabsliv og opleve udviklingen fra de brølende 20’eres charlestonfester til 30’erne- og 40’ernes elegance og 60’ernes farverige cocktailparties. Særudstillingen viste, hvordan mode og selskabstøj udvikler sig og afspejler tidligere tiders tendenser og binder fortid og nutid sammen.

Tidens Samlings særudstilling ‘Klædt på til alle tiders selskab’ blev skabt i samarbejde med modeskaber Lasse Spangenberg og var støttet af Manufakturhandlerforeningen i Kjøbenhavns Almene Fond og A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.