Søg
Close this search box.

i tråd med tidens trends

18.05.2009-19.09.2009

Kulørte rober og markante holdninger
Mange kender Anne Marie Helger som skuespilleren med de knaldkulørte rober og markante holdninger. I tråd med tidens trend viser Anne Marie Helgers kjoler og fortæller om, hvordan tøj sender budskaber. Det er en udstilling om ”talekjoler.” Det er kjoler, der er med til at formidle det budskab, som bæreren af kjolen ønsker at sende.

Samarbejdet med Lars Andersen
Anne Marie Helgers status som ”hende med kjolerne” kom især med talkshowet Det lille hus på Motorvejen, der blev udviklet og vist på DR i starten af 1990’erne. I showet optrådte hun som talkshowværtinde iført rober skabt af createur Lars Andersen. Fra slutningen af 1980’erne og frem til 2002 har Lars Andersen og Anne Marie Helger kørt parløb omkring udviklingen af kjoler til forskellige optrædener og lejligheder.

Ironi og alvor
Udstillingen viser næsten 20 af Lars Andersens kreationer. De spænder fra det overdådige påfuglekostume til den ironiske Mor Danmark og den smukke og alvorlige Aidskjole. Men der er også kjoler, som er blevet til på anden vis. Jytte Jævns containerlook står Anne Marie Helger selv bag, og det udvikler sig hele tiden, fordi mange, især børn, har foræret hende ting til kostumet. Anne Marie Helger har også fået kreationer foræret. Det gælder Hus Forbi kjolen, der er en gave fra de hjemløse, der kalder hende Fodfolkets dronning. Kjolen er syet af de hjemløses blad Hus Forbi.