Søg
Close this search box.

i for industriel design

 Dansk design bliver skabt 1945 – 1980

17.11.2007 – 17.08.2008

Udstillingen om Industriel Design, eller formgivning som man tidligere kaldte det, sætter fokus på perioden år 1945 til 1980. Det var i denne periode at dansk design for alvor blev skabt. Tidligere var det ofte fabrikanterne, der i samarbejde med ingeniørerne selv konstruerede produkterne, men efter anden verdenskrig opstod der – ikke mindst på grund af forbrugersamfundet og den øgede konkurrence – en række tegnestuer: Bernadotte & Bjørn, Erik Herløw, Pou l Henningsen, Henning Koppel, Jens Quistgaard, Jan Trägård, Jacob Jensen, Verner Panton osv.

Det er denne gyldne periode særudstillingen prøver at belyse, og der vil blive vist designeksempler på bl.a.: støvsugere, strygejern, radioer, fjernsyn, båndoptagere, lamper, tørrehjelme, højfjeldssole, symaskiner, skrivemaskiner, regnemaskiner, røremaskiner, pålægsmaskiner, kaffekobler, køkkenvægte, termokander, tallerkner, kopper, kander, plastikskåle, bestik, beholdere osv.

De fleste af de udstillede genstande er hentet fra det enorme lager, som Annette Hage efterlod sig, og bærer derfor præg af, at de har været i brug.

Bag særudstillingens idé og opbygning står Lars Lauge og Hans Christian Poulsen. Særudstillingen er støttet af Odense Kommune og åbner for publikum den 17. november 2007.