Menu Luk

Netop som det så ud i kataloget 1910-1985

28. januar – 19. december 2013

særudstilling Daels Varehus
Plakat fra Daells Varehus

Tidens Samling danner endnu engang rammerne om en spændende fortælling om dansk kulturhistorie. Denne særudstilling har fokus på postordrekatalogerne, der også er blevet kaldt ”Danmarks vigtigste kulturhistoriske tidsskrift.”

Museet indbyder hermed til et stykke kultur fra den nære fortid, hvor minder kan genopfriskes, og historien om Daells Varehus kan genfortælles gennem katalogernes fascinerende verden. På særudstillingen kan man se både udsnit af katalogerne og varerne derfra. Derudover kan man få et fornøjeligt og lærerigt indblik i, hvordan moden og boligindretningen har ændret sig op gennem tiden. Her kan man opleve, hvordan katalogernes udseende og indhold forandrede sig gennem både de gode tider og de kriser, som Danmark stod overfor i løbet af de mange år, katalogerne blev sendt ud til varehusets kunder.

Særudstilling om Daells Varehus
Udstillingsdukker fra særudstillingen

Det bugner med sjove ting og sager, der vækker nostalgi og minder hos det voksne publikum, mens børnene og de unge kan lære nyt om tidligere generationers liv. Daells Varehus bliver atter bragt til live gennem katalogerne og deres varer, og publikum kommer helt tæt på historien på Tidens Samling.

Alle katalogerne kan ses på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside: Daells Varehus Kataloger

Udstillingsdesignere
Særudstillingen er skabt af udstillingsdesignerne Borby & Bassford v/Graphic Workshop i samarbejde med museumsdirektør Cæcilie Ning Hage. Tidens Samling har gennem 20 år gjort brug af Helle Borby og Keith Bassfords ekspertise, bl.a. i forbindelse med etablering og senere nyindretning af den permanente udstilling samt ved udvikling og opsætning af en lang række særudstillinger.

Helle Borby og Keith Bassford har blandt andet arbejdet med med disse udstillinger:

1 Comment

  1. Pingback:Daells Varehus udstilling | Daells kataloger | Daells Tidens Samling

Der er lukket for kommentarer.